Експертите са установили, че продължителността на живота на човек е

...
 
Експертите са установили, че продължителността на живота на човек е
Коментари Харесай

Коя работа да избереш, за да живееш дълго

 

Експертите са открили, че продължителността на живота на човек е неразривно обвързвана с неговата специалност. Ще ви разкажем за това представителите на кои специалности са най-дълголетни.

 

Всеки от нас рано или късно стартира да се изтезава от въпроса по какъв начин да остане млад допустимо най -дълго. За това специалистите поучават още в младостта си да проучим листата с области, чиито чиновници са дълголетници. Разбира се, в случай че следвате простите правила за здравословен метод на живот, постоянен спорт, отвод от неприятни привички и всекидневен 8-часов сън, ще имате всички шансове да удължите престоя си на този свят. Но горната доктрина към момента наподобява забавна.

 

Например, целесъобразно е да се обърне внимание на научните знания и изследователската активност. Според статистиката всеки шести притежател на Нобелова премия живее повече от 90 години. От останалата част от академичната общественост всеки 13 -ти чиновник умира не по -рано от 80 -годишна възраст.

Освен това науката въобще не е равна на физиката или астрономията. Средно тези, които учат стопанска система, живеят по -дълго от математиците.

Културните дейци постоянно доживяват до 100 години – изкуството безусловно дава живот.

Това важи изключително за класическите музиканти. Например 14 от 32 арфисти честват 100 -ия си рожден ден при здрав разсъдък, а измежду диригентите всеки трети – същото важи и за цигулари, виолончелисти и пианисти. Работата е там, че положителната класическа музика способства освен за производството на потребни хормони, само че и предизвиква здравословния метод на живот. Освен това приключилите филхармонични сдружения и специфични музикални академии доста постоянно се оказват високо интелектуални хора с необятен мироглед и обсег на ползи.

 

„ Високият разсъдък и образованието способстват за увеличение на продължителността на живота. Хората с висок коефициент на просветеност водят по -здравословен метод на живот. Например, има доста повече отказващи се от тях. Смъртността на хората с високо равнище на обучение е 4 пъти по -ниска от тази на хората с малко обучение. Биологичната им възраст също е по -малка от тази на техните връстници, които не са получили същото обучение. Мозъкът им работи по -добре, тъй като без натоварване остарява по -бързо. Това се отнася както за креативните специалности, по този начин и за учените “, сподели шефът на отдела на Националния медицински проучвателен център по онкология в Санкт Петербург Владимир Анисимов.

 

Може би най -невероятната специалност в този лист ще бъде … скаут. Привидно рискова и непредсказуема активност. Независимо от това, статистиката демонстрира, че професионалните шпиони могат елементарно да преминат житейския стадий от 100 години.

 

Най -вероятно е фактът, че представителите на тази компетентност нормално имат висок индикатор за устойчивост, резистентност на стрес и в началото са притежатели на чудесно здраве. Освен това разузнавачите от време на време са принудени да упражняват мозъка и да се развиват освен физически, само че и интелектуално.

Учените са открили, че относително дълголетни са и хората, работещи в областта на хубостта – козметици, фризьори.

 

Но всички други специалности са разграничени от социолозите на „ нездравословни “ и „ не изключително нездравословни “.

 

А в този момент дано забележим кои са най-непрепоръчителните от позиция на постигане на дългоденствие специалности

Проучванията демонстрират, че най -вредни са специалностите на водач и миньор. Почти във всички връзки те са водачи във връзка с количеството на понесения стрес и опцията за професионални болести. Средната дълготрайност на живота на хората с тези професиие 60 години. Сред миньорите да вземем за пример най -често се срещат рак и бронхопулмонални болести. Освен това те постоянно получават съществени контузии и пострадвания.

 

Следващите в листата с нездравословни специалности са публицистите, актьорите и политиците. И трите специалности имат един общ „ зложелател “ – безкрайна връзка с хората. Общуването с прекомерно доста хора източва безусловно енергийния запас,  всмуква онази част от силата, която тялото на различен естествен човек би трябвало да изразходва за възобновяване и добра отмора.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР